Pazartesi, 25 Şubat 2008

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'a yaptığı operasyonda şehit düşen Posof'un Çambeli Köyünden (Segre) Atalay Şeker'in cenazeleri toprağa verildi.

Şehidimiz Atalay Şeker için doğduğu yer Posof'un Çambeli köyünde cenaze törenleri düzenlendi. Vatandaşların ellerinde Türk bayrakları ile yoğun katılımı ile gerçekleşen cenaze törenlerinde terör örgütüne lanet yağdı.

'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'bir ölür bin doğarız' sloganları atan katılımcılar, sık sık tekbir getirerek şehit mehmetçiği son yolculuğuna uğurladı.

Başta şehitlerimiz aileleri olmak üzere tüm TÜRK Milletinin başı sağolsun. Evlatlarını kaybeden ana-babalarımız bilsinlerki
HOSGELDINIZ SITEMIZE


TEPELER KÒYÙNE SU DOLUM TESISI


İstanbul ilinde ENSA TEKSTİL İnşaat Sanayi Ticaret Ltd. Şti. sahibi, aslen Ardahan İli Merkez Tepeler Köyü halkından olan Ulvi AKTAŞ, kendi köyü’ne yapmayı planladığı çağın son teknolojik şartlarını taşıyan su dolum tesisiyle ilgili olarak Ardahan Valisi Sayın Murat YILDIRIM ile makamlarında 08.11.2007 tarihinde bir görüşme yapmışlardır.
Tepeler Köy muhtarı Ednen DÜNDAR ile birlikte Vali YILDIRIM’ ı makamlarında ziyaret eden, Ulvi AKTAŞ yapmayı planladıkları su dolum tesisiyle ilgili olarak bilgiler vermişlerdir. Kendisinin memleketi olan Ardahan’a, dolayısıyla da Tepeler Köyüne bir hizmette bulunmak istediğini, böylece doğup büyüdüğü bu topraklarda yaşayan vatandaşlarımıza borcunu ödemek istediğini belirten AKTAŞ;”Ben aslında tekstilciyim. Sayın Valimle daha önce yapmış olduğum görüşmelerde bana Ardahan İline tekstil üzerine iş yeri açmamı önermişlerdi. Ama ilimiz ne yazık ki bunun için yeterli altyapıya sahip değil. Bende düşündüm ki yıllardır boşa akıp giden kendi köyümüzün suyunu değerlendireyim, kendi halkımdan 35-40 kişiyi istihdam edeyim ve böylelikle il ekonomisine katkıda bulunayım. Bana her zaman destek olan ve yönlendiren Sayın Valimize hem teşekkür etmek, hem de çalışmalar hakkında kendisine bilgi vermek amacıyla ziyaret etmeyi uygun buldum. Tam anlamıyla Ardahan İline bir fabrika kuracağım. Gerekli prosödürleri tamamladıktan sonra hiç vakit geçirmeden fabrikamızı kurmaya başlayacağım. En kısa zamanda hizmete girmesi için de yoğun çaba harcıyorum” demişlerdir.
Vali YILDIRIM’ da 93 hane, 718 nüfustan oluşan Tepeler Köyümüzün güzelliğinden ve su potansiyelinin bolluğundan bahsederek; “Tepeler Köyümüz Ardahan ilinedeki köylerimizin içinde su rezervleri açısından belki de en sorunsuz köyümüz. Gezerken birçok çeşme görüyorum. Burada bulunan suların değerlendirilmesi ve ekonomiye kazandırılması Ardahan için oldukça olumlu olur. Bu kadar bol suyu olan memlekette başka yerlerden gelen suları içmek zorunda kalmayalım. Biz her zaman sivil girişimcilere, doğup büyüdükleri bu topraklara hizmet etmek isteyenlere yardıma hazırız. Ulvi bey’de kuracağı su dolum tesisiyle kendi memleketine hizmet ediyor. Tabi bu iş yerinde çalıştıracağı işçilerde muhakkak Tepeler Köyü halkından olmalı. Ardahan ilimizde ne yazık ki bir tuğla fabrikası yok, bir tavuk çiftliği, bir kaz çiftliği yok. Yatırım yapacak özel girişimcileri bekliyoruz. Devlet olarak her zaman bizler özel müteşebbislerin yanındayız ve her türlü destek vermeye hazırız.” diye konuşmuşlardır.
Ulvi AKTAŞ kuracağı tesisin son teknoloji ürünü makinelere sahip olacağını, dolum yapacak şişelerin ve kapaklarının dahi bu fabrikada yapılacağını, 0.5Lt, 1.5 Lt, 5 Lt, 10 Lt. ve 19 Litrelik damacanalara dolum yapabilecek kapasitede olacağını söylemişlerdir.
HALIL VE KORKUT CETINKAYA

resim

resim

KURTULUŞ VE ŞANLI BAYRAĞIMIZA KAVUŞMA (23 ŞUBAT 1923)

Ardahan, uzun zamandan beri beklediği kurtuluş ve şanlı bayrağı­mıza kavuşma hülyasını 23 Şubat 1921 günü gerçekleştirdi. Gürcü bir­liklerinin şehri boşaltmasının ardın­dan, öğleden sonra Yüzbaşı Osman Bey'in komutasındaki Türk birlikleri şehre girdi. Halkın içten karşılaması, Allah'a yapılan şükürler, kesilen kurbanlar çok güzel bir havayı aksettiriyordu. Ardahan'a Türk Bayrağı çekildi. TBMM, Doğu Cephesi Komutanı Kâzım Karabekir Pa­şa'ya bir teşekkür telgrafı çekti. Fevzi Paşa da Kazım Karabekir Paşa'ya çektiği telgrafta "Ardahan ve Artvin 'i kurtaran Şark Ordumuzun kahraman komutanlarım ve askerlerini tebrik ederim" diyordu.24 Şubat 1921'de Ardahan Livası adına Hamşioğlu Celal ve İsa, ileri gelenlerden Mehmet Ali ve Karaman imzalarını taşıyan bir telgraf Kâzım Paşa'ya teşekkür olarak gönderildi. Aynı mealde bir telg­raf da TBMM'ne gönderildi. Şark Cephesi Komutanı Kâzım Karabekir Paşa 24-26 Ekim tarihleri arasında Ardahan'ı ziyaret et­miş, beraberindeki heyete Ermeni ve Rusların burada yaptıkları kıyımları anlatmıştır.

ILHAN ergùn VEFAT ETMISTIR

Perşembe, 31 Ocak 2008

Ihan Ergün

Köyümüzün halkından Mürsel Ergün’ün oğlu İLHAN ERGÜN vefat etmiştir. Merhuma Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı dileriz..
basiniz sagolsun



halil ve korkut cetinkaya

yol

yol
caminin tarafi

CESME

CESME


maandag 25 februari 2008

Geen opmerkingen: